Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november, 2015 tonen

Gespot: zelf memory- en sleepspellen maken voor op het digibord

Ik was op zoek naar een online tool om zelf memoryspellen te kunnen maken voor  op het digibord. Toen kwam ik deze handige website tegen: memoryspelen.nl ------------------------------------------------------------------------------------ UPDATE: DEZE WEBSITE WERKT HELAAS NIET MEER. ALTERNATIEVE WEBSITES OM ZELF MEMORYSPELLEN TE MAKEN ZIJN: https://puzzel.org/nl/memory/create https://matchthememory.com/ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Je maakt heel makkelijk een account aan zodat je de spellen kunt bewaren en dan ga je aan de slag. Steeds kun je kiezen uit het toevoegen van een afbeelding of een tekst. Je kunt dus een memoryspel maken waarbij de twee plaatjes bij elkaar gezocht moeten worden, maar ook waarbij op het ene kaartje het woord en op het andere kaartje het plaatje staat. Je kunt de kaartjes ook nog een achtergrondkleurtje geven. Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten.

Cadeautjesspel

In deze sinterklaastijd vond ik het weer eens tijd voor een download. Dit is het cadeautjesspel geworden. Ieder kind krijgt een zak en probeert als eerste  alle cadeautjes in zijn zak te krijgen door met de kleurendobbelsteen te rollen. Benodigdheden voor dit spel: De zakken en de cadeautjes uit onderstaand document en een kleurendobbelsteen. Heb je deze laatste nu toevallig niet bij de hand? Dan kun je het onderste document downloaden en 'm zelf in elkaar zetten. Tip: lamineer de onderdelen uit het document zodat je het vaker kunt gebruiken. Klik hier of klik op de afbeelding om onderstaand document te downloaden. Klik hier of klik op de afbeelding om onderstaand document te downloaden. Veel plezier ermee!

Gespot: Knipzinnen voor Sinterklaas

Wat ik net ontdekte is echt de moeite waard om te bekijken en misschien wordt je dan ook wel net zo enthousiast als ik. Waar heb je het over, hoor ik je denken. Nou dit: knipzinnen voor Sinterklaas van de onderwijsstudio. In het document kunnen kinderen woorden en plaatjes uitknippen en hier zinnen mee maken. Je kunt het document  hier  downloaden. Hier al wat suggesties wat je met het document kun doen: Het document is geschikt voor kleuters die al toe zijn aan woorden en korte zinnetjes, maar is zeker geschikt voor kinderen in groep 3 en 4. Wil je nog meer inspiratie voor het thema Sinterklaas? Kijk dan eens hier  of op de afbeelding voor mijn andere berichten over sinterklaas. Ga eens kijken en veel plezier ermee!

Gespot: Leuke seizoenenles met kleding

Eerder deelde ik met jullie al een link naar een geweldige website met heel veel lessen over de ruimte . Voor groep 1-2 zitten er echter ook lessen bij over de seizoenen! Hartstikke leuk om hier iets mee te doen voordat Sinterklaas ons land binnenvaart. In deze les, die uit drie onderdelen bestaat, ga je met de kinderen eerst kleurplaten kleuren over de seizoenen. Je bespreekt deze kleurplaten met de klas en je praat over warmte, kou en de seizoenen. Hierna pak je de verkleedkist met kleding die bij de seizoenen past. Bij elk seizoen vertel je een verhaaltje en een aantal leerlingen mogen de kleding erbij zoeken en aantrekken. Daarna bespreek je dit. Als afsluiting van de les lees je een spannend 'weer-verhaal' voor en de kinderen maken hierbij bewegingen en geluiden. Persoonlijk denk ik dat de laatste activiteit ook voor groep 3 erg leuk kan zijn. Als je hier of op de afbeelding klikt, kun je de les gratis downloaden. Deze les duurt volgens de website 75 minuten.

Gespot: doe-donderdag - doe-activiteiten voor de rekenles

Een jaar geleden is deze pagina voor het laatst aangevuld, maar hij blijft online. Op deze Facebookpagina van Zwijsen rekent staan enorm veel leuke doe-acitiviteiten om je rekenlessen aan te vullen of om extra rekenen te geven over iets wat extra geoefend wenst te worden of om een stapje verder te gaan. De lessen staan per groep geordend en in de titel is vaak al te zien wat er geoefend gaat worden. Er zijn ook een aantal spellen toegevoegd zoals 'woorden voor weinig geld'. De instructievellen zijn duidelijk, mooi vormgegeven en makkelijk uit te voeren. Mijn tip: neem gewoon eens een kijkje en zie of er iets voor jouw klas tussen zit! Wil je deze site even opslaan om op een later tijdstip terug te kijken? Pin dan deze pin! Veel plezier ermee!