Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit april, 2015 tonen

Koningsdag

Omdat het morgen Koningsdag is! Veel plezier ermee!

9 Lente prentenboekentips

Hieronder heb ik een aantal leuke prentenboeken over de lente verzameld! Je kunt ze gebruiken in de klas om voor te lezen of om mee te werken in het thema lente. 1. Anita Loughrey - Konijn's avontuur in de lente http://www.bol.com/nl/p/konijn-s-avontuur-in-de-lente/9200000010570928/ Konijn hoort van zijn grote zus dat het lente is geworden. Hij gaat op zoek naar wat dat betekent. Al huppelend door het landschap verdwaalt hij en vraagt hij verschillende dieren die hij ontmoet waar hij zijn hol kan vinden. Kikker en Muis weten het niet en Uil denkt 'dat het niet ver weg kan zijn' en adviseert hem eens goed te luisteren. Konijn concentreert zich, maar zal hij daardoor zijn holletje en zijn zus ook terugvinden? 2. D. Bedford - Marnix Mol heeft lentekriebels http://www.bol.com/nl/p/marnix-mol-heeft-lentekriebels/1001004006494138/ Als Marnix Mol ontdekt dat het lente is, krijgt hij de kriebels en gaat op zoek naar de liefde van zijn leven. Hij weet precies wat hij zoekt:

Lente - letterboom

In de herfst postte ik al herfst letterbomen. Klik hier om deze te bekijken. Voor de lente heb ik deze aangepast met een lenteboom. Het idee komt uit het Engels . Wat is de bedoeling? De kinderen leggen een kaartje met een woord op het blad. Hierna leggen ze de goede letters of klanken in de hokjes. Er is een blad met 3 vakjes voor woorden als pet, kip en zaag. Ook is er een blad met 4 vakjes voor woorden als klok, rups en vlag. De klanken zoals uu of ou worden in één vakje neergelegd. Verder zijn er op het laatste blad 3 vakjes leeggelaten zodat je zelf nog woorden toe kunt voegen. Ik heb de werkbladen in twee lettertypes gemaakt: SchoolKX_New wordt vaak gebruikt bij de kleuters om letters aan te leren. Het cursblok2000 lettertype wordt onder andere bij de methode 'Schrift' gebruikt als blokschriftlettertype. Klik hier of klik op de afbeelding hieronder om het document te downloaden. Klik hier of klik op de afbeelding hierond

Gespot: Flextangles

Hartstikke leuk om te maken met de klas: Flextangles! Een flextangle is een van papier gemaakte zeshoek die uit driehoeken bestaat. Als je 'm gemaakt hebt, kun je de zeshoek steeds van kleur laten veranderen. Nog niet helemaal duidelijk? Sommige dingen kun je beter bekijken dan lezen. Hieronder zie je een filmpje waarin uit wordt gelegd hoe je flextangles kunt maken. Op deze site kun je ook het blad downloaden. De stappen staan hierop (in het Engels) op uitgelegd. Ook vind je hier een foto-stappenplan. Naar mijn idee een heel leuke beeldende vormingsles waarbij aandacht is voor rekenen. Veel plezier ermee!

Posters digitale tijden

De digitale tijden zijn soms nog lastig en deze moeten veel geoefend worden. Hoe laat is het als het 4 uur 's middags is? Vanaf hoe laat is het nacht? Een handig hulpsteuntje om op te hangen in de klas zijn deze posters. De digitale tijden staan erop met erachter hoe laat het dan precies is en een analoge klok. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Veel plezier ermee!

Ik heb, wie heeft...? - breuken

Het is een tijdje geleden dat ik een 'Ik heb, wie heeft...?' spelletje postte. Dankzij een berichtje van juf Janna werd ik weer aan het werk gezet :). Ze zocht het spelletje om de breuken mee te oefenen. Deze ontbrak inderdaad nog in de collectie. Daarom hierbij de versie met breuken. Heb je zelf nog een versie van het 'Ik het, wie heeft...?-spel nodig voor in jouw klas? Laat het even weten in een reactie onder dit bericht of stuur een berichtje direct naar mij via het contactformulier in de linkerbalk. Klik hier  voor alle andere ik heb, wie heeft...? spellen. Hoe werkt het? Ieder kind krijgt een kaartje. (Let op: Alle kaartjes moeten op!) Een kind begint. Het zegt dan wat er op zijn kaartje staat.  Ik heb, wie heeft...? Het kind dat het kaartje heeft dat aansluit op het 'wie heeft' stukje van de vorige leerling, vertelt wat er op zijn kaartje staat. Zo gaat de slinger door tot alle kaartjes geweest zijn. Je kunt de kinderen ook op volgorde naast elkaa

Bingo- en dominospel - colours and animals

Om op een leuke manier de Engelse woorden voor de kleuren en dieren leren, heb ik een dominospel en een bingospel gemaakt. Het dominospel bestaat uit het onderstaande document. Het is de bedoeling dat de kinderen met een klein groepje de kaartjes aan elkaar leggen. Het laatste kaartje sluit weer aan op de eerste. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Ook heb ik een bingospel gemaakt waarmee de kleuren en dieren geoefend worden. Hiervoor heb je de twee onderstaande documenten nodig. Het eerste document bevat de bingokaarten (30 stuks).  Alle woorden die geoefend worden en twee pagina's met de dia's op volgorde zoals ze voorbij komen in de PowerPoint presentatie. Dat is ook meteen het tweede document. De kinderen zien steeds een plaatje van een dier of een kleur. De kinderen bedenken welk woord in het Engels hierbij hoort en strepen deze weg op hun bingokaart. Klik je verder, dan zie je het Engelse woord erbij verschijnen.