Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit februari, 2015 tonen

Tafelwerkbladen 6t/m10

Eerder blogde ik al over de tafelwerkbladen 1 t/m 5. Klik hier om naar dit bericht te gaan. Hoe werkt het? De getallen die in de tafel zitten moeten gekleurd worden. Als extra opdrachtje zouden de leerlingen de tafel om het cijfer heen kunnen schrijven. Hieronder kun je de werkbladen met de tafels 6 t/m 10 downloaden. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Wil je nog meer ideeën om de tafels te oefenen? Kijk dan eens op mijn Pinterestbord: Volg het bord Rekenen: Vermenigvuldigen van Juf Yvon op Pinterest. Veel plezier ermee!

ik heb, wie heeft...? - klokkijken alle tijden

Iets leuks voor tijdens de les! Voor dit spelletje Ik heb..., wie heeft...?, zijn vele vormen te bedenken. Klik hier  voor alle andere ik heb, wie heeft...? spellen. Hoe werkt het? Ieder kind krijgt een kaartje. (Let op: Alle kaartjes moeten op!) Een kind begint. Het zegt dan wat er op zijn kaartje staat.  Ik heb, wie heeft...? Het kind dat het kaartje heeft dat aansluit op het 'wie heeft' stukje van de vorige leerling, vertelt wat er op zijn kaartje staat. Zo gaat de slinger door tot alle kaartjes geweest zijn. Je kunt de kinderen ook op volgorde naast elkaar laten staan. Aan het eind kun je dan makkelijk controleren of de kinderen op de goede volgorde staan. Het voordeel van dit spelletje is dat de leerlingen constant op moeten letten of hun kaartje aan de beurt is. Daarnaast is het ook een leuke startactiviteit voor een les. Deze keer heb ik een spelletje 'Ik heb, wie heeft...? gemaakt voor het oefenen met  alle kloktijden . Als extra opdrachtje, zou

Geschiedenis - De tien tijdvakken (A4)

Leuk en handig om op te hangen in de klas: De tien tijdvakken die worden gebruikt bij geschiedenis. Elk tijdvak is op A4 grootte. Er zit een extra pagina bij met uitleg over de betekenis van de afbeelding van elk tijdvak. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Veel plezier ermee!

Bij de buren

In stapjes van 2 maken de kinderen dit werkblad! Op welk nummer wonen de buren bij het vraagteken? Download het werkblad hieronder. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Veel plezier ermee!

Valentijnswoorden

Eerder berichtte ik al over verliefde hartensommen ( klik hier ) en over gebroken procentenharten ( klik hier ). Vandaag is het de beurt aan de kinderen om zelf (Valentijns)woorden te maken met de letters uit de snoephartjes. Er zijn twee versies. Eentje met gewone lijntjes en eentje met de hulplijntjes erbij. Klik hier of klik op de afbeelding hieronder om het document met de gewone lijntjes te downloaden. Klik hier of klik op de afbeelding hieronder om het document met de hulplijntjes te downloaden. Veel plezier ermee!

Lesidee: Carnavalshoedje vouwen

Vouw een hoedje van een vouwblaadje die je in 16 vierkantjes hebt verdeeld. Klik hier of klik op de afbeelding voor een uitleg aan de hand van foto's. Het is handig om een voorbeeld bij de uitleg te gebruiken. Plak het hoedje bovenaan het blad en laat de kinderen hier met kleurpotloden zichzelf onder tekenen zoals ze graag verkleed willen gaan met carnaval. Veel plezier ermee! 

5 leuke carnavalsknutsels

 Het is februari. Valentijnsdag komt er weer aan, maar we mogen carnaval ook niet vergeten! Hier een aantal leuke carnavalsknutsels op een rij. Tip: Klik ook eens op de linkjes, want daar zijn nog veel meer leuke knutselideeën te vinden! Wil je meer inspiratie voor het thema carnaval? Kijk eens op mijn Pinterestbord over carnaval. 1. Carnavalswagen mozaïeken en tekenen/kleuren https://www.jufanke.nl/thema-carnaval.html  -> knutselen Download het mozaïekvoorbeeld op de site en laat de kinderen de carnavalswagen naleggen of opvullen. Het is het leukste als ze twee kleuren om en om leggen, er een patroontje ontstaat. Daarna tekenen ze zelf bijvoorbeeld dieren, mensen of zichzelf op de kar. Voor de jongsten kun je kleine kleurplaatjes in laten kleuren en die op de kar plakken. 2. Clowntje plakken http://www.jufsanne.com/thema/carnaval/carnaval-platte-vlak-knutselen/ De hoed en de kraag van de clown kunnen volgeplakt worden met plakfiguurtjes. Je kunt er eventueel aan toevo

Gebroken procentenharten

Eerder berichtte ik al over verliefde hartensommen speciaal voor Valentijnsdag. Klik hier om naar dat bericht te gaan. Harten kunnen breken, maar ze kunnen ook gelijmd worden. Een leuke opdracht voor de kinderen om de goede harten bij elkaar te zoeken. Samen moeten ze 100% worden. Tip: Lamineer de harten zodat ze vaker gebruikt kunnen worden. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Veel plezier ermee!