Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december, 2014 tonen

De geheime boodschap t/m 1000 (rekenwerkblad)

Eerder deze week blogde ik een 'Geheime boodschap' werkblad met sommen t/m 100. Klik hier om deze te bekijken. Nu is er ook een versie met sommen t/m 1000! (Psst! Deze geheime boodschap heeft iets te maken met oud en nieuw!) Hoe werkt het? De kinderen zoeken wat de geheime boodschap is door alle sommen op te lossen. Elk antwoord levert een letter op waarmee de boodschap ontstaat. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Wil je nog meer inspiratie voor het thema oud en nieuw? Kijk eens op mijn Pinterestbord: Volg het bord Thema: Oud & nieuw van Juf Yvon op Pinterest. Veel plezier ermee!

De geheime boodschap t/m 100 (rekenwerkblad)

De kerstvakantie is begonnen, en ik zit alweer met m'n hoofd in de klas. Om ook oud en nieuw een beetje in de klas te halen, heb ik een werkblad gemaakt: De geheime boodschap. (Psst! Deze geheime boodschap heeft iets te maken met oud en nieuw!) De kinderen zoeken wat de geheime boodschap is door alle sommen op te lossen. Elk antwoord levert een letter op waarmee de boodschap ontstaat. Dit werkblad bevat sommen t/m 100. Ik heb ook een versie gemaakt met sommen t/m 1000. Deze kun je hier  vinden. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Wil je nog meer inspiratie voor het thema oud en nieuw? Kijk eens op mijn Pinterestbord: Volg het bord Thema: Oud & nieuw van Juf Yvon op Pinterest. Veel plezier ermee! 

Ik wens jullie...

 

Kerstballen zoeken

Het is de tijd om rond het thema kerst te werken.  Om visuele discriminatie te oefenen, heb ik een spel en een werkblad gemaakt.  Op het werkblad zoeken de kinderen de kerstballen die precies dezelfde kleur hebben. Daar trekken ze een streep tussen.  Het spel is hier een voorloper van. Print, knip en lamineer de kerstballen eventueel.  Tips om met de kaarten te doen: • De kinderen zoeken de kerstballen die precies hetzelfde zijn bij elkaar en leggen deze bij elkaar.  • Je kunt met de kleine kaarten ook heel goed memorie maken. Een tip hierbij is wel om de kaarten dan eerst op gekleurd papier te plakken, anders kun je er gemakkelijker doorheen kijken. • Je kunt er ook meer beweging inbrengen door de kerstballen door het lokaal of op het plein te verspreiden en ze te laten zoeken. • Leg de kaarten in een hoepel of teken buiten met krijt een cirkel. Laat de kinderen in estefettevorm een voor een de kaarten ophalen en koppelen bij het startpunt. Welke groep zit als eerste en heeft

Wat eten gezinnen over de hele wereld?

Hungry Planet ( Peter Menzel  &  Faith D'Aluisio ) is een interessant boek over de eetgewoontes van gezinnen over de hele wereld. Dit boek geeft veel inzicht in de verschillen tussen landen (als zijn er ook veel verschillen binnen een land). Misschien interessant om eens met de leerlingen in je klas over te hebben. Hieronder vind je twee linkjes naar websites met foto's uit het boek en wat informatie erbij. Linkje 1 en linkje 2 . Veel plezier ermee!

Kerstpuzzel

De kersttijd is weer aangebroken en daarom heb ik een kerstpuzzel gemaakt. De kinderen zoeken de (kerst)woorden in de golven en zetten deze in de puzzel om de verborgen zin te vinden! Deze is in dezelfde stijl als de Sintpuzzel die ik in november blogde.  Klik hier  om naar dat bericht te gaan. Hieronder kun je de kerstpuzzel downloaden. Klik hier  of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Veel plezier ermee!

Hexagonen kerstpuzzel t/m 20

Sint en zijn pieten zijn weer naar Spanje en de Kerstvakantie komt ons steeds meer tegemoet! Vandaar dat ik een Hexagonen kerstpuzzel heb gemaakt! Een reken-hexagoon (regelmatige zeshoek) wordt als volgt ingevuld: Je begint (in dit geval) in de onderste rij en werkt naar boven om alle getallen in te vullen. Je telt de getallen in de twee hokjes naast elkaar steeds bij elkaar op om het hokje daarboven in te kunnen vullen. Voorbeeld: 3+1 = 4, dus in het hokje daarboven zet je 4. Heb je de tweede rij van onder ingevuld, dan kun je de hokjes daarboven ook uitrekenen. Je kunt ze ook moeilijker maken door te spelen met welke cijfers je wel en niet prijsgeeft. Hierdoor moet er ook op een andere manier gerekend worden. Niet alleen het optellen, maar ook het aftrekken en splitsen speelt dan een rol. Hieronder kun je het werkblad met kerst hexagonen t/m 20 downloaden. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Veel plezier ermee!

ik heb, wie heeft...? - voor- en achtervoegsels

Iets leuks voor tijdens de les! Voor dit spelletje Ik heb..., wie heeft...?, zijn vele vormen te bedenken. Klik hier  voor alle andere ik heb, wie heeft...? spellen. Hoe werkt het? Ieder kind krijgt een kaartje. (Let op: Alle kaartjes moeten op!) Een kind begint. Het zegt dan wat er op zijn kaartje staat.  Ik heb, wie heeft...? Het kind dat het kaartje heeft dat aansluit op het 'wie heeft' stukje van de vorige leerling, vertelt wat er op zijn kaartje staat. Zo gaat de slinger door tot alle kaartjes geweest zijn. Je kunt de kinderen ook op volgorde naast elkaar laten staan. Aan het eind kun je dan makkelijk controleren of de kinderen op de goede volgorde staan. Het voordeel van dit spelletje is dat de leerlingen constant op moeten letten of hun kaartje aan de beurt is. Daarnaast is het ook een leuke startactiviteit voor een les. Deze keer heb ik een spelletje 'Ik heb, wie heeft...? gemaakt voor het oefenen met voor- en achtervoegsels . Als extra opdracht