Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november, 2014 tonen

Bingokaarten

Een spelletje in de les is natuurlijk altijd leuk,  maar met deze lege bingokaarten kun je getallen, letters, woorden, breuken, topo enz. ook nog eens op een leuke manier herhalen! Ze zijn er met 9 en 12 vakjes. Klik hier  of klik op het plaatje om het document te downloaden. Veel plezier ermee!

Kwartetspel: mijn lichaam

Erg leuk voor de bovenbouw (ook al zeg ik het zelf :D) : een kwartetspel over het lichaam. De zintuigen, de spijsvertering, botten en nog veel meer! Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Veel plezier ermee!

ik heb, wie heeft...? klokkijken - hele en halve uur

Iets leuks voor tijdens de les! Voor dit spelletje Ik heb..., wie heeft...?, zijn vele vormen te bedenken. Klik hier  voor alle andere ik heb, wie heeft...? spellen. Hoe werkt het? Ieder kind krijgt een kaartje. (Let op: Alle kaartjes moeten op!) Een kind begint. Het zegt dan wat er op zijn kaartje staat.  Ik heb, wie heeft...? Het kind dat het kaartje heeft dat aansluit op het 'wie heeft' stukje van de vorige leerling, vertelt wat er op zijn kaartje staat. Zo gaat de slinger door tot alle kaartjes geweest zijn. Je kunt de kinderen ook op volgorde naast elkaar laten staan. Aan het eind kun je dan makkelijk controleren of de kinderen op de goede volgorde staan. Het voordeel van dit spelletje is dat de leerlingen constant op moeten letten of hun kaartje aan de beurt is. Daarnaast is het ook een leuke startactiviteit voor een les. Deze keer heb ik een spelletje 'Ik heb, wie heeft...? gemaakt voor het oefenen met klokkijken . In deze versie zitten klokken o

Pietenmutsen zoeken

Vorige week blogde ik al over een Sintpuzzel voor de bovenbouw.  Klik hier om naar dat bericht te gaan. Voor de onderbouw (groep 1-2), heb ik een werkblad gemaakt waarbij de kinderen pieten zoeken die dezelfde kleur muts ophebben. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Wil je nog meer inspiratie voor het thema sinterklaas? Kijk eens op mijn Pinterest bord! Volg het bord Thema: Sinterklaas van Juf Yvon op Pinterest. Veel plezier ermee!

Kijktip: Brammetje Baas

Wat heb ik gelachen, mezelf verbaasd en geïnsprieerd gevoeld door de film Brammetje Baas . Hij kwam 9 november op televisie bij Zappbios (NPO 3). Nu is hij terug te kijken via uitzendinggemist.nl (Voor hoelang hij nog online staat weet ik niet). De film gaat over Brammetje Baas. Hij is een jongen van zes en hij kan al heel veel. Het enige wat hij niet zo kan is stil zitten. Als hij naar groep drie gaat komt hij bij de strenge meester Vis in de klas. Die vind dat Brammetje gewoon stil moet zitten. Meester Vis zet alles op alles om Brammetje in de pas te laten lopen. Klik hier  voor de link naar de film. Ik heb 'm ook als pin op Pinterest gezet, zodat je 'm even ' in de ijskast ' kunt zetten :) Veel plezier ermee!

Sintpuzzel

De sinterklaastijd is weer aangebroken en daarom heb ik een echte Sintpuzzel voor de midden- en bovenbouw gemaakt. De kinderen zoeken de (sint)woorden in de golven en zetten deze in de puzzel om het verborgen woord te vinden! Hieronder kun je 'm downloaden. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Wil je nog meer inspiratie voor het thema sinterklaas? Kijk eens op mijn Pinterest bord! Volg het bord Thema: Sinterklaas van Juf Yvon op Pinterest. Veel plezier ermee!

Gespot: Hexi-cards

Gewoon erg leuk om te delen: een super leuk spelletje voor jong en oud. Het zijn 'Hexi-cards'. Je print het gratis blad uit met de hexagonnen zoals hier links op het plaatje. Deze kun je aan elkaar leggen met de goede kleuren tegen elkaar. Tips: Je kunt er een wedstrijdje mee spelen, maar je kunt er ook leuke figuurtjes mee maken! Je zou er ook nog cijfers of stipjes op kunnen zetten om het nog wat leerzamer te maken :) Klik hier om naar de website te gaan en print het blad uit! Veel plezier ermee!

Download: spelborden

Kinderen iets aanleren in spelvorm is natuurlijk leuk! Met deze spelborden kun je zelf je eigen spel maken. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Veel plezier ermee!

ik heb, wie heeft...? - geld tot 5 euro in munten

Iets leuks voor tijdens de les! Voor dit spelletje Ik heb..., wie heeft...?, zijn vele vormen te bedenken. Ik maakte al eerder een ik heb, wie heeft...? spelletje met geld. Klik hier om naar die blog te gaan. Klik hier  voor alle andere ik heb, wie heeft...? spellen. Hoe werkt het? Ieder kind krijgt een kaartje. (Let op: Alle kaartjes moeten op!) Een kind begint. Het zegt dan wat er op zijn kaartje staat.  Ik heb, wie heeft...? Het kind dat het kaartje heeft dat aansluit op het 'wie heeft' stukje van de vorige leerling, vertelt wat er op zijn kaartje staat. Zo gaat de slinger door tot alle kaartjes geweest zijn. Je kunt de kinderen ook op volgorde naast elkaar laten staan. Aan het eind kun je dan makkelijk controleren of de kinderen op de goede volgorde staan. Het voordeel van dit spelletje is dat de leerlingen constant op moeten letten of hun kaartje aan de beurt is. Daarnaast is het ook een leuke startactiviteit voor een les. Deze keer heb ik een spelletj

Dierenletters (en andere manieren om letterzones aan te leren)

Vaak vinden kinderen het moeilijk om de letters in de goede letterzones te schrijven. Veel mensen hebben erover nagedacht hoe ze kinderen hiermee konden helpen. Hieronder staan 3 ideetjes op een rij. Daarna vertel ik over mijn download. Dit is 'Clever Cat' (in het Nederlands zou je 'm 'Kleine Kat' o.i.d. kunnen noemen). Het koppie van de kat geeft de stokzone weer, de romp van Clever Cat geeft de rompzone weer en de staart van de kat geeft de lus- of staartzone weer. Eigenlijk heel logisch!Je kunt Clever Cat op een ijslollystokje tekenen om 'm zo op je blad te leggen tijdens het schrijven. http://www.learnwithplayathome.com/2014/10/clever-classroom-trick-for-kids.html Hier zie je het 'Schrijfhuis' die ik vond op de site van juf Inger. Het concept is hetzelfde als bij Clever Cat, maar nu in de vorm van een huisje. http://www.jufinger.nl/schrijfhuis/ Ook juf Lisa heeft een handige oplossing bedacht. Ze markeert de rompzone zodat die

Historische personen op facebook

Haal historische personen naar de tijd van nu! Naar aanleiding van dit Engelse werkblad heb ik een Nederlandse versie gemaakt. Een aantal dingen zijn iets veranderd t.o.v de Engelse versie. Op deze manier kun je de geschiedenisles een nieuwe wending geven! Natuurlijk kunnen de kinderen 'm ook voor zichzelf invullen :) Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Veel plezier ermee!