Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit april, 2014 tonen

Breukenfeest: gelijkwaardig

Daar ben ik weer! Het breukenfeest is nog niet compleet. Het breukenfeest. Nog niet van gehoord? Neem dan eens een kijkje. Klik hier om naar het eerste bericht over het breukenfeest te gaan. Klik hier om naar het vervolg bericht over het breukenfeest te gaan. Dit keer heb ik de breuken die gelijkwaardig aan elkaar zijn op een rijtje gezet! Klik hier of op de afbeelding om het document te downloaden. Veel (breuken) plezier ermee!

Proefjes in de klas

Tijdens een les uit het tekstboek lezen en dan de kinderen aan het werk zetten in het werkboek? Heel herkenbaar voor veel leerkrachten. Om eens iets anders in een (natuur) les te doen, kun je een proefje doen. Leuke proefjes zijn te vinden op www.proefjes.nl Dit is een handige site met enorm veel proefjes op thema en er is een speciale leerkrachten pagina. Om het voor de leerkracht nog makkelijker te maken, is er een pagina waar de proefjes aan de kerndoelen gekoppeld worden! Ook zijn er filmpjes op de site te vinden gemaakt door proefjes.nl. Hierin worden verschillende proefjes gedaan die je aan een les kunt koppelen. Genoeg te vinden dus! Misschien nog een leuke tip: Maak een beloningssysteem waarbij de prijs een proefjesmiddag is! Genoeg inspiratie te vinden op de site. Veel (proefjes)plezier ermee!

Breukenfeest: uitbreiding

Het breukenfeest. Nog niet van gehoord? Neem dan eens een kijkje. Klik hier om naar het eerste bericht over het breukenfeest te gaan. Het breukenfeest kan vanaf nu uitgebreid worden met een nieuwe download. Ik heb namelijk een document gemaakt met alle breuken van 1 t/m 10 in kaartjesvorm! Nu kun je ook 4/5 of 6/8 gebruiken! Klik hier of op de afbeelding om het document te downloaden. Veel (breuken) plezier!

Begrippen 'de Goede week' rond Pasen

Morgen begint de Goede week, met palm zondag, maar wat is dat nou eigenlijk? Om dit zo goed mogelijk uit te leggen in je klas, heb ik een documentje gemaakt met een plaatje van alle dagen die in de Goede week langs komen. Het plaatje heb ik ontleed aan de paaskrant van de plaatselijke kerkgemeenschap. Klik hier of klik op de afbeelding om het document te downloaden. Alvast fijne paasdagen!

Breukenfeest

Breuken! Dat is natuurlijk altijd een feest! ;) Om het feestje wat meer kleur te geven heb ik vrolijk gekleurde breukencirkels in een document gezet. Er zijn breuken in het groot om bijvoorbeeld in de klas op te hangen. Er staan er twee op een pagina. Ik heb ze blanco gemaakt, maar ook met de breuk erbij. Ook heb ik in dit document dezelfde breuken in het klein gemaakt, zodat ze gebruikt kunnen worden als kaartjes om bijvoorbeeld een breukenspelletje mee te doen. Klik hier of op de afbeelding om het document te downloaden. Veel (breuken)plezier!

Cijferkaartjes 0-20

Wat mag niet ontbreken in je klas? Cijferkaartjes natuurlijk! En daarom heb ik ze vast voor je gemaakt. Ze zijn er in drie kleuren: rood, blauw en groen. Zo kun je eens variëren. De kaartjes zijn los van elkaar of gemixt te gebruiken om de cijfers 0-20 te oefenen. Een aantal suggesties voor in de klas: Spelen met cijfers - op de juiste volgorde in de kring komen zitten (groep 1-2)  ( http://jufanke.nl/rekenen.html  -> tellen en getalbegrip) Geef alle kinderen een kaartje met een cijfer (1-20) erop. Als een getal te moeilijk is voor een kind, zeg je welk cijfer het kind heeft. Nu moeten de kinderen met hun cijfer in de kring komen zitten. Jij wilt cijfer 1 naast je hebben en cijfer 20. laat de kinderen het maar regelen. Zou het lukken? In de kring kun je allerlei spelletjes met cijfers doen. Bijvoorbeeld de cijfers op volgorde in de kring leggen en er telkens één wegpakken wanneer de kinderen de ogen dicht hebben. Welk cijfer is weg? Spelsuggesties van spelfa

3 Paasideetjes

Het is alweer bijna pasen! Daarom een aantal paasideetjes om te gebruiken in de klas. De ideetjes heb ik vrij uit dit boek gehaald: Paas expressie van Anne De Ridder, Inge Van 't Velt en Wim Goedemé, 2005, Abimo Uitgeverij. Ook te vinden via deze link . 1. Rim, ram, rijm (kleuters) bij deze activiteit gaat het om het rijmen op paaswoorden. Aan de hand van muziek wordt een hoed doorgegeven. Stopt de muziek, dan wordt er een kaartje gepakt uit de hoed met een paaswoord erop (kip, stok, haan, nest, haas, kuiken, eieren enz.) De leerkracht leest het woord hardop voor. Eventueel kan het woord geklapt. De kinderen verzinnen zoveel mogelijk woorden die rijmen op het woord van het kaartje. De leerkracht schrijft deze op een groot vel. Je kunt er een tel onderdeel in voegen door met de kinderen de volgende vragen te beantwoorden: "Bij welk woord hebben we de meeste woorden gevonden, bij welk woord de minste of evenveel?" 2. Bim, bam, beieren (groep 3, 4, 5)